Borda contemporània

Andorra

El concepte de borda és un símbol de la cultura i tradició andorrana. En els seus inicis s’empraven per a guardar el gra i el bestiar, però en l’actualitat, es condicionen en virtut de diferents fins. La innovació i la tecnologia, han suscitat determinar una nova concepció de Borda. La precedent es vincula amb la contemporaneïtat i es singularitza per una obra arquitectònica on es fusiona a la perfecció la tradició i l’originalitat present particularitzada per una nova línia renovada, pura i exclusiva que s’adapta i es modela per satisfer les necessitats de cada propietari. Els materials predominants i que defineixen l’obra proposada en aquest projecte són: la pedra; el formigó; el ferro; i la pissarra. Aquests elements, units en detall, configuren una construcció harmònica, i artística. En addició, donades les altes qualitats dels acabats interiors previstes, es perfecciona un disseny luxós, exquisit, i digne de ser viscut.

Sobre un sòcol semienterrat que dialoga amb els pendents marcats de l’emplaçament, s’aixeca el volum que defineixen les línies de l’habitatge. El conjunt es recula per adaptar-se al terreny en pendent i guanyar vistes sobre la privilegiada vall, obtenint la millor situació, sol directe i unes àmplies vistes. Descripció tècnica: L’edificació acull 5 nivells: Nivell 0. Presenta un ampli aparcament, sales de treball, instal·lacions i un guarda-roba.

Nivell 1: Aquesta alçada amb grans obertures a la façana principal i amb accés a un dels jardins exteriors, ofereix: un celler interior; un estudi amb dormitori suite; i una gran sala polivalent amb possible ús de gimnàs, sala de reunions o despatx.

Nivell 2: Aquest nivell, trobem els espais nobles de l’habitatge, com la gran sala d’estar i menjador amb possibilitat de llar de foc central, una cuina oberta amb illa, un bany de cortesia de gran comoditat i una sala dedicada a la bugaderia i al rebost. Aquest nivell es comunica amb l’exterior a través d’àmplies corredisses. La superfície s’embolica amb un recinte amb possibilitat de barbacoa, piscina i zona semicoberta.

Nivell 3: Acull dues habitacions de gran format amb bany, vestidor i accés a terrassa

Nivell 4: Trobem una suite privada amb un gran vestidor i bany, gaudint de vistes sobre el conjunt de l’habitatge i la vall. Els nivells s’uneixen per mitjà d’una escala contínua i un nucli de comunicació vertical. Aquests nivells es troben amb plànols en pendent que formalitzen la coberta dotant els espais interiors amb grans altures i visuals creuades.